keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Synttärit jee

Täytän tänään 29. Aamu on alkanut mukavasti verikokeilla ja viimeistä sytarabiinia odotellen. Tänään on kolmannen hoitojakson viimeisen sytostaatit aika ja sen jälkeen pääsen kotiin taas muutamaksi päiväksi. Siinä onkin synttärilahjaa kerrakseen. Olen ollut eristyksissä 5 päivää pojan rokkotaudin vuoksi ja seinät meinasi jo alkaa kaatua päälle jossain vaiheessa. Onneksi vieraita kävi yhtä päivää lukuun ottamatta joka päivä. Vierailut on about ainoa asia mikä pitää tolkuissaan sairaalassa ollessa.

Synttäreistä sinänsä en ole mitenkään kiinnostunut. Harras toive on ettei nämä jää viimeiseksi, että nään vielä omat kolmekymppiset ja mielelläni myös lasteni vastaavat. Mutta pieni pelko päällä tässä koko ajan eletään.

Mulla onkin viime hoitojakson perusteella reipas ja nopea luuydin. Koko viime hoitojakso oli ohi kolmessa viikossa ja välissä pääsin pariksi päiväksi kotiinkin. Nyt odotellaan viimeisiä luuydinvastauksia, että onnistuvatko jollain mikroskoopilla löytämään vielä syöpää. Viime jaksolla olin kuumeessa ja luukivuissa neljä päivää mutta muuten meni ihan hyvin.

Vauvakin kasvaa ja potkii ja vatsa alkaa olla jo aika iso. Harmittaa että menee koko raskaus ohi sairaalassa maatessa, vaikka tietysti meidän henkiin jääminen on nyt tärkeintä. Kaikki raskausjutut, lehdet ym on luonnollisesti suunniteltu normaaleille raskauksille, mä tulen lähinnä ärtyneeksi niistä. Nyt kun vauva on jo niin iso, uskaltaa jo vähän suunnitella vaunujen ostoa ym. Vielä joulukuussa puhe piti kääntää muodosta "kun vauva syntyy" muotoon "jos vauva selviää" tai "jos me molemmat selvitään". Se oli kuulkaa aika raskasta se. Nyt uskalsin tilata jo äitiyspakkauksenkin. Lääkärit on suuressa viisaudessaan päättänyt että synnytän huhtikuun puolivälissä täällä Kuopiossa. Saa nyt sitten nähdä. Ensi viikolla on taas kontrolliultra, ehkä ne siellä kertoo taas missä mennään.

Mutta tänään kutsuu onneksi jyväskylä ja oma sänky. Sitten odotellaan vaan solujen romahtamista ja uutta infektiojaksoa. Toivottavasti ei enää montaa kertaa tätä rallia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti